Καλησπέρα σε όλους και καλό καλοκαίρι. Ηρθε η ώρα να κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς πριν περάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Εκεί όπου αποφάσισα να ασχοληθώ με νέα κάβα.

Η φετινή στήλη που ξεκίνησε στις 28/7/17 και ολοκληρώθηκε στις 26/5/18. 10 γεμάτοι μήνες και λίγες μέρες από τον Ιούλιο. Πάμε να δούμε τι κάναμε τη φετινή χρονιά.

Η στήλη ασχολήθηκε με αρκετά πρωταθλήματα, ενδεικτικά αναφέρω τις Τσεχία, Τουρκία, Ισπανία, Αγγλία, Β Γερμανίας, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία, Ρωσία αλλά φυσικά και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το πρόσημο ήταν θετικό με το κέρδος να φτάνει τις +22,01 μονάδες, σε σύνολο τζίρου 336 μονάδων. Τα παιχνίδια που προτάθηκαν είτε σε δυάδες είτε σε τριάδες παίχτηκαν με μια μονάδα το παρολί, με μόνη εξαίρεση τα Trixie που είχαν 4 μονάδες. Το ROI ήταν 106,55% και το yield +6,55%. Μέσος όρος αποδόσεων ήταν 2,51. Βελτιωμένα δηλαδή τα ποσοστά της στήλης σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Μεγαλύτερη απόδοση που επιβεβαιώθηκε ήταν το 46,32 ενός συστήματος Trixie με το διπλό της Γκέζτεπσπορ στην έδρα της Σίβασπορ με 3-2 και απόδοση 3,10, το combo 2 & under 3,5 της Ναντ στην έδρα του Στρασβούργου με 2-1 και απόδοση 3,40 και το combo 1 & Under 3,5 της Σπάρτα Πράγας με την Τέπλιτσε με 3-0 και απόδοση 2,10. Υψηλότερη απόδοση που προτάθηκε αλλά δεν πέρασε ήταν το 15.00 στο άσο ημίχρονο/ ισοπαλία τελικό στο παιχνίδι Σπάρτα Πράγας-Γιάμπλονετς για το τσέχικο πρωτάθλημα. Μικρότερη απόδοση που πέρασε ήταν το 1,90, σε ένα μονό ποντάροντας στον άσο της Γιάμπλονετς επί της Μπάνικ Οστράβα (2-0). Μικρότερο παρολί που πέρασε ήταν η δυάδα, τον άσο της Ντούκλα επί της Μπάνικ και της Λέχ Πόζναν επί της Κορόνα, με συνολική απόδοση 2,72. Χαμηλότερη απόδοση που προτάθηκε και δεν πέρασε ήταν το διπλό της Στουρμ Γκρατς στην έδρα της ΒΑΚ Πέλετς (2-1) με απόδοση 1,60. Μικρότερη απόδοση σε δυάδα που προτάθηκε αλλά δεν πέρασε ήταν τα διπλά των Στουρμ Γκρατς και Πλζεν με συνολική απόδοση 2,96.

Καλύτεροι μήνες ήταν ο Σεπτέμβριος, ο Μάρτιος και ο Νοέμβριος. Χειρότεροι μήνες ήταν ο Οκτώβριος, ο Απρίλιος και ο Φεβρουάριος. Ο Σεπτέμβριος με +71,38 μονάδες ήταν καθοριστικός για να είναι κερδοφόρα η στήλη τη φετινή χρονιά.

Πάμε να δούμε και τι κάναμε στο πρωτάθλημα Τσεχίας το οποίο αναλύθηκε λίγο πιο επισταμένα από τα υπόλοιπα. Το πρόσημο ήταν αρνητικό με τη ζημία να φτάνει τις -15,68  μονάδες, σε σύνολο τζίρου 214 μονάδων. Τα παιχνίδια που προτάθηκαν είτε όλα σε μονάδες. Το ROI ήταν 92,67% και το yield -7,32%. Μέσος όρος αποδόσεων ήταν 2,22.

Μεγαλύτερη απόδοση που επιβεβαιώθηκε ήταν το 4,40 στο 2 DNB της Καρβινά στην έδρα της Μλάντα. Υψηλότερη απόδοση που προτάθηκε αλλά δεν πέρασε ήταν το 3,95 στο 2DNB  της Σλοβάτσκο στην έδρα της Σίγμα Ολομουτς. Μικρότερη απόδοση που επιβεβαιώθηκε ήταν το 1,52 στο διπλό της Σλάβια στην έδρα της Ντούκλα τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος. Χαμηλότερη που προτάθηκε αλλά δεν πέρασε ήταν το 1,60 στον άσο της Ολομουτς επί της Μποέμιανς.

Καλύτεροι μήνες ήταν ο Οκτώβριος, ο Νοέμβριος και ο Μάρτιος. Χειρότεροι μήνες ήταν ο Απρίλιος, ο Μάϊος και ο Αύγουστος. Ειδικά το τελευταίο δίμηνο της χρονιάς έκανε την αρνητική διαφορά  και έτσι είχαμε ζημία. Κατά τα άλλα ήταν μια μέτρια χρονιά όσον αφορά την Τσεχία. Θα τα πούμε μέσα στις επόμενες ημέρες με προγνωστικά για το Μουντιάλ.